top of page
Search

YODA ILTALEHDESSÄ


Iltalehti, viikonvaihde, pentutehtailu, YODA, rescue-yoda


Iltalehti halusi kirjoittaa Yodan tarinasta. Suostuin mielelläni, koska on tärkeää valistaa ihmisiä pentutehtailusta. Samalla oli mahdollisuus kertoa myös rescuekoirista ja niihin liittyvästä toiminnasta.

Harmikseni artikkelia varten ei haastateltu rescueyhdistystä tai Yodan pelastaneita eläinsuojelijoita. Kennelliittoa haastateltiin, mutta sehän ajaa rotukoirien ja niiden kasvattajien asiaa, joten heidän tietotaitonsa ei kata rescuetoimintaa. Siksi tässä varalta selvennykseksi, mitä ovat pentutehtailijat ja mikä on rescuekoira:Pentutehtaijat ovat "koirankasvattajia", jotka myyvät rotukoirien pentuja.

Jotkut heistä ovat omassa maassaan myös Kennelliiton jäseniä ja aktiivisesti mukana näyttelytoiminnassa. Koirilla on kuitenkin todella kurjat olot! Siksi koiraa ottaessa on aina tärkeää, että tapaa kasvattajan ja näkee koiran emän ja kennelin, jossa koira on saanut alkunsa. Onneksi joka rodusta löytyy paljon koirien hyvinvoinnista hyvää huolta pitäviä kasvattajia.

Rescuekoirat ovat eläinsuojelijoiden pelastamia, kodittomia koiria, joille etsitään hyvä koti.

Yleensä koirat on pelastettu kaduilta, joskus joku on tuonut koiran tarhalle, joskus koira on ollut kotikoira, mutta jäänyt kodittomaksi esimerkiksi omistajan kuoleman myötä. Joskus on myös aikuisia rotukoiria, kuten Yoda, jotka eläinsuojelijat ovat pelastaneet pentutehtailijalta. Useimmiten rescuekoirat ovat kuitenkin sekarotuisia ja eivät juuri koskaan rotukoirien pentuja.


Alla kuvat Iltalehden viikonvaihdeosiossa olleesta jutusta. Tässä pääset nettiartikkeliin.


Yoda on myös Instassa: rescue.yoda


iltalehti, yoda, pentutehtailu


iltalehti, yoda, rescue-koira


Pidetään ihmisen parhaista ystävistä hyvää huolta <3 Rakkaudella Leena

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page