top of page
Search

ME:N HOITOA MEDICAL MEDIUMILLA TAKANA 1,5 VUOTTA


Kirjoitin tammikuussa siitä, kuinka 2020 loppuvuodesta aloitin itsehoidon ME-sairauteen Medican Mediumin protokollilla. Nyt takanani on noin puolitoista vuotta MM:n ruokavaliota, ravintolisiä ja muutenkin mahdollisimman myrkytöntä elämäntyyliä. Paljon olen joutunut oppimaan uutta ja näkemään vaivaa syömiseni eteen. En voi sanoa, että se on ollut helppoa, ei henkisesti eikä fyysisesti, varsinkaan alussa. Olenkin koko ajan sanonut, että jatkan MM:n menetelmillä niin kauan kuin vointini on keskimäärin parempaan suuntaan. Muutenhan siinä ei ole mitään järkeä.


ME/CFS toipuminen vie pitkään. Koiran kanssa kaupungilla.
Jaksan liikkua paljon vapaammin. Ratikka on sitä paitsi mun lempi menopeli.

Nyt voin aivan rehellisesti sanoa, että olisin hullu, jos tässä kohtaa lopettaisin Medical Mediumin noudattamisen. Vointini on huomattavasti parempi kuin silloin, kun aloitin ja selvästi parempi kuin tammikuussa. Tiesin jo aloittaessa, että mulla, jos jollakin tulokset tulevat näkymään hitaasti. Takanani on nimittäin lukemattomia sairaalareissuja ja leikkauksia (vatsan vuoksi 2008-2012). Olen myös niin pitkään kärsinyt erilaisista oireista, että kehoni on varmasti erittäin toksinen. Tämä konkretisoitui ensimmäisen puolen vuoden aikana, kun mulla oli reilummin ihan selkeitä detox-oireita. En kuitenkaan antanut erilaisten oireiden estää minua jatkamasta, sillä ne olivat odotettavissa. Ja onneksi protokollia voi mukauttaa myös niin, että elimistön puhdistautuminen ei mene liian rajuksi. Sekään ei ole hyvästä.


MIKÄ VOINNISSANI ON MUUTTUNUT 1,5 VUODESSA

Ihan kaikkea en viitsi listata. Oireiden määrä voi vaikuttaa terveemmälle hurjalta, mutta ME-sairaaksi tämä oirekirjo ei ole ollenkaan sieltä pahimmasta päästä. Kyseessä kun on monisysteemisairaus. Tässä kuitenkin MM:n keskeisimmät vaikutukset:


- PEM-oireet (rasituksen jälkeinen huonovointisuus) lieventyneet, eikä niitä tule niin helposti.

- Enemmän energiaa kuin ennen: Teen selkeästi enemmän asioita uupumatta.

- Paljon vähemmän särkyjä. Niitä on, mutta harvemmin ja lievempinä.

- Aamuinen paha, myrkyllinen ja heikko olo (ME-sairaat tietävät) on poissa.

- En enää kuivu, eikä mun tarvitse käydä klinikalla nesteytyksessä.

- Kalium- ja natriumarvot ovat kohdillaan ensimmäistä kertaa vuosiin. Ja ilman lisäravinteita.

- Lihasnykimiset ovat lähes kokonaan poissa.

- Ääniyliherkkyys ei ole niin paha kuin aikaisemmin.

- Nukun paremmin. Olen paljon vähemmän öisin hereillä. Aina on kyllä otettava päiväunet.

- Pää ei enää tunnu niin usein ja niin pahasti paineiselta ja sekavalta, aivot turvonneilta.

- Aivosumua on keskimäärin vähemmän.

- Kasvot eivät enää turpoile ja mene punaiseksi (thank god, tämä myös tuntui todella pahalta).

- Flunssainen olotila on paljon harvemmin.

- Ääni ei enää katoile. No ehkä vähän välillä. Varsinkin, jos olen uupunut.

- Yleinen turvotus on poissa.

- Menkkakivut ovat helpottaneet todella paljon. Samoin siihen liittyvä uupumus.

- Iho ja hiukset voivat paremmin: Iho vielä ”toipuilee ja detoxaa”, mutta on parempaan.

- Kynsien valkoiset täplät ovat kadonneet.

- Mieliala on luonnollisesti parempi, kun ei ole koko ajan niin tuskainen ja uupunut olotila.


torilla koiran kanssa. ME/CFS toipuminen.
Heti aamulla voi hyvässä olossa lähteä torille ja häikäistyä auringosta. Vuosi sitten se olisi ollut vaikeaa.

PIKKUHILJAA KOHTI TERVEYTTÄ

En siis edelleenkään ole terve. Rasituksen sieto ei ole lähelläkään normaalia ja oireilen edelleen. On myös parempia ja huonompia päiviä, mutta pikkuhiljaa… Voin kuitenkin jo tehdä osa-aikaisesti töitä ja nauttia asioista ja tapahtumista. Ja myös kodin ulkopuolella! Toki vielä rajoitetusti, mutta kuitenkin. MM:n mukaan neurologiset oireet kestävät kaikista kauiten parantua, helposti kolmesta viiteen vuoteen. Ja ME/CFS on virussairaus, joka on edennyt elimistössä aivoihin ja hermostoon, ”Stage 4” (MM:n kirjoissa lisää).


Paraneminen ei myöskään ole suoraviivaista, vaan kolme askelta eteen ja kaksi askelta taakse. Siksi välillä itsekin haen inspiraatiota heistä, jotka ovat MM:n menetelmillä parantuneet. Ja voin kertoa, että todella vaikeista sairauksista ja tiloista on parannuttu. Yleensä MM:n aloittavatkin he, jotka ovat jo kaiken muun kokeilleet ja ovat erittäin sairaita.


medical medium ME/CFS:n hoito
Ruokavalioni koostuu lähinnä kasviksista ja hedelmistä. Mahdolliismman puhdasta kalaa syön kerran viikossa.

PAREMPI VOINTI EI OLE SATTUMAA

Jos sitä mietit: Vointini ei varmasti ole muuten vaan sattumalta nyt parempi. Kyllä sen itse tunnistaa, miten selvä yhteys MM:n menetelmillä on keholleni. Oloni on kaiken kaikkiaan vahvempi ja raikkaampi, eli puhdistumista patogeenistä ja myrkyistä on elimistössäni selkeästi tapahtunut. Olen myös aina ennenkin, etenkin sairastuttuani, syönyt yleisen tiedon mukaisesti terveellisesti (ja oli sokeriton, maidoton ja gluteiiniton, suht vhh ruokavalio jo kaksi vuotta ennen MM:ia) ja hoitanut itseäni mahdollisimman hyvin. Medical Mediumin muista poikkeava näkemys ja menetelmät ovat kuitenkin auttaneet mua kirkkaasti eniten. Katsotaan, miten pitkälle tämä tie mut terveydellisesti vie. Lupaan raportoida tilastani rehellisesti jatkossakin. Ja ehkä jopa otattaa kunnon kuvia blogiani varten ;)


Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.


Rakkaudella

Leena


P.S. Jos sua kiinnostaa tietää Medical Mediumista enemmän, suosittelen ensimmäiseksi kirjaksi ”Secrets behind chronical and mystery illnesses and how to finally heal”. Sen jälkeen ”Cleanse to heal”.


0 comments

Comentários


bottom of page