top of page
Search

MITEN PÄÄDYIN HOITAMAAN ITSEÄNI MEDICAL MEDIUMIN PROTOKOLLILLA

On kieltämättä rankkaa olla vakavasti sairas ja kokea, että ei saa mistään apua. Kärsiä oireista, joihin lääkärit eivät osaa sanoa mitään. Tuntea, että kaikki keinot on jo kokeiltu. Se, että osalle oireista ”saa nimen” (diagnooseina ME ja borrelioosi) ei vielä tarkoita, että tilaan löytyisi lääketieteeltä parannuskeinoja. Etenkin jos lääkkeetkin tuntuvat vain pahentavan tilannetta. Silloin sitä luonnollisesti etsii vaihtoehtoisia hoitomuotoja.


Olen useamman vuoden sairastanut borrelioosia ja ME:tä. Syksyllä 2020 olin aika lohduttamassa tilassa. Kesäinen, uusi punkin purema aiheutti sen, että kuntoni oli niin huono, että en jaksanut juuri kotoa poistua. Mulla oli särkyjä, eniten vasemmalla puolella vartaloa, mutta myös ympäri kroppaa. Pahinta oli pääni, joka tuntui paineiselta ja sai ajoittain kasvoni turpoamaan, etenkin vasemmalta puolelta. Oli erialisia iho-oireita, fatiikkia, pahoinvointia, unettomuutta, kurkkukipua, äänen menetystä ja ihan vain yleisesti epämääräistä, tuskaista oloa. En edes muista enää, mitä kaikkea.


EN TIENNYT, MISTÄ SAISIN APUA

En ole meillä ainoa, joka tykkää banaaneista. Osa menee smoothieihin. En myöskään osaa olla kuvassa ilman koiraa.

Olin uupunut. Tuntui, että olin jo kaikki keinot fyysisen tilani kohentamiseksi kokeillut lääketieteestä, ravitsemusterapeuteista sekä erilaisista vaihtoehtohoidoista lähtien, saaden niistä vain jonkin verran apua. Eniten apua sain hyvältä funktionaaliselta lääkäriltä. Monet oireeni olivat (ovat osittain edelleen) myös sellaisia, etteivät lääkärit niihin oikein osanneet tarttua. Lisäksi monet lääkkeet sopivat mulle huonosti. Saan todella rajuja oireita esimerkiksi kortisonista, mikä on erittäin harvinaista. Joka tapauksessa, olin tilanteessa, jossa mietin, miten ihmeessä voin tästä nousta. Tarvitsin jotain konkreettista, mitä voisin tehdä itseni hyväksi. Tarvitsin toivoa.


Olen aina ajatellut, että ruokavaliolla on suuri vaikutus terveyteen. Olen myös koko ikäni syönyt, ainakin yleisen käsityksen mukaan, terveellisesti. Syksyllä -20 olin jo pari vuotta ollut kokonaan maidottomalla, gluteenittomalla ja sokerittomalla ruokavaliolla, koska niiden ajatellaan lisäävän elimistön tulehdustilaa. Näin koen itsekin. Punaista lihaa en ole muutenkaan syönyt 25 vuoteen. Olen myös ollut vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Näiden lisäksi mulla on todettu lukuisia ruoka-aineyliherkkyyksiä. Syksyllä -20 en enää kuitenkaan tiennyt mitä syödä. Olin niin herkässä kunnossa, että kroppani tuntui reagoivan lähes kaikkeen.


LÖYSIN PROTOKOLLAN, JOKA RESONOI. AINAKIN SUURELTA OSIN.

Eräänä päivänä kuulin sattumalta yhdeltä newyorkilaiselta tutulta Medical Mediumista. Kuinka hänen kroonista borrelioosia ja ME:tä sairastavat ystävänsä olivat saaneet siitä apua. Erittäin(!) yksinkertaistetusti: Medical Mediumin mukaan suurin syy kroonisiin sairauksiin ovat patogeenit, etenkin tietyt virukset, ja erilaiset raskasmetallit kehossa. Jos patogeenejä ei ruoki ja elimistöä puhdistaa, alkaa toipua. Eli siinä on kyse ruokavaliosta, yrteistä ja ravintolisistä.


Halusin selvittää asiaa tarkemmin. Tilasin Medical Mediumin kirjan ja tutkin asiaa netissä. Yllätyksekseni kirjassa oli perusteellisesti kerrottu eri sairauksista ja niiden syntymekanismeista. ME:stä luin tietenkin heti ensin. Luin ja ihmettelin. Ihmettelin, sillä koin, että kerrankin mun ”viruskroppaa” (olen aina sanonut, että jotkut virukset mussa jyllää) ja sen oireita ymmärretään. Mielestäni myös teoriat ME-sairauden kehittymisestä olivat, omaan kokemukseeni peilaten, erittäin järkeen käypiä.


VERTAISTUKEA JA KANNUSTAVIA ESIMERKKEJÄ

Netin kautta löysin paljon ME:tä ja muita vakavammin kroonisesti sairaita, jotka olivat parantuneet tai voivat paremmin Medical Mediumin protokollien ansioista. Juttelin muutaman kanssa. Tämä oli toivoa herättävää, sillä en ollut kuullut ME-potilaiden saavan mistään noin hyvin apua. Ymmärsin myös, että jos lähden protokollaa toteuttamaan, tulee se vaatimaan todella paljon työtä. Ja mun voimat olivat vähissä. Toisaalta olin jo pidempään ollut erikoisruokavaliolla, joten henkisesti uudentyyppisen ruokavalion aloittaminen ei ollut niin haastavaa. Ja jos on tarpeeksi sairas, kokeilee ihan mitä vaan, mistä ei ole terveydellistä haittaa. Vaikka perinteistä pizzaa ikävä tulisikin.


PIKKUHILJAA UUTEEN RUOKAVALIOON. TAI ENNEMMINKIN ELÄMÄNTAPAAN.

Opiskelin Medical Mediumia. Ymmärsin, että jos halusin tosissani sen mahdollisia vaikutuksia testata, piti mun tarkentaa ruokavaliota vielä puhtaammaksi ja siirtyä lähes kokonaan kasviksiin ja hedelmiin. Ei ole pakko kuitenkaan olla kasvissyöjä, MM:ia noudattavia on myös lihansyöjiä, mutta sikaa ja kanaa ei suositella ja kaloistakin vain tiettyjä, puhtaita lajeja.

Mikä tärkeintä, kaikki rasva, etenkin kroonisesti sairaiden kohdalla, pitäisi jättää lähes kokonaan pois. Se helpottaa muun muassa maksan, jossa viruksetkin ”muhivat”, toimintaa ja sitä kautta toipumista. Rasvaa saa MM:n mukaan tarpeeksi ihan kasviksista ja hedelmistä, samoin proteiinia. Tuossa oli aluksi tällaiselle suhteellisen vähähiilihydraattista ja kovin proteiinipitoista ruokavaliota noudattavalle, luonnostaan lihaksikkaalle entiselle aktiiviliikkujalle (mielessäni olen sitä edelleen) sulattelemista. Huomasin kuitenkin, että on myös Medical Mediumia noudattavia fitness-harrastajia ja entisiä huippu-urheilijoita, joten...


Muutaman päivän ruokaostokset. En viitsinyt poistaa muoveja. Yrttiteet uupuvat kuvasta.

RUOKAVALIORUTIINIT TUTUKSI

Aloin asteittain lisäämään niin sanottuja parantavia ruokia ruokavaliooni ja poistin kiellettyjä ruokia. Viime keväästä lähtien olen myös tehnyt joka aamu MM:n ”aamupuhdistuksen”. Se tarkoittaa, että juon ensimmäiseksi sitruunavettä, sen jälkeen sellerimehua (aloitin kurkkumehulla) ja sen jälkeen teen raskasmetalleja kehosta puhdistavan, herkullisen smoothien. Teen aamuisin myös pari muuta mehua, jotka juon päivän aikana. Älä kuitenkaan huoli, syön myös todella paljon, etenkin hedelmiä (rakastan banaaneja), perunaa ja eri tavalla valmistettuja kasvisruokia. Yhtään ei edes saa tulla nälkä, koska se aiheuttaa kropassa stressitilaa ja ehkäisee paranemista. Syönkin jotain vähintään kahden tunnin välein (ks. adrenal snacks).


VUOSI MEDICAL MEDIUMIA TAKANA

Vuosi sitten ajattelin, että annan Medical Mediumille vuoden. Jos en siinä ajassa näe selviä tuloksia, lopetan. Kynnystä kokeilla laski myös se, että kaikki tieto on saatavissa edullisina kirjoina ja ilmaiseksi netissä. Se on ihan MM:n periaate. Rahaa lääkäreihin ja vaihtoehtoisiin hoitoihin onkin jo palanut ja paljon. Ruokalaskuni tosin on nyt paljon suurempi kuin aikaisemmin.

Aloittaessani MM-protokollan olin siis todella huonovointinen. Nyt mulla on selkeästi enemmän energiaa, vähemmän särkyjä, parempi iho, aivotoiminta ja fyysinen kestävyys. Voin tehdä jonkin verran töitä. Mutta ennen kaikkea, mulla on toivoa. Aion siis jatkaa tätä elämäntapaa niin kauan kuin vointi on parempaan päin. MM sanoo, että ME:ssä, kuten muissakin neurologisissa sairauksissa, toipuminen voi kestää pitkään, jopa vuosia. Se ei myöskään ole lineaarista.


SANOKAA VAAN HULLUKSI, MUTTA TEORIAT TUNTUVAT TOIMIVAN

Aluksi ajattelin, että Medical Medium on mulle liian… korkealentoista. Vaikka kirjoissa itse teoriat tuntuivat järkeen käyviltä, oli asia, josta mun piti päästä yli: Se, että Anthony William, eli Mr. Medical Medium, saa kaiken tietonsa hengeltä, Spirit of Compassionilta. Kyllä, luit ihan oikein. Niillä tiedoilla hän on 35 vuotta parantanut vaikeasti kroonisesti sairaita ihmisiä. MM:n teoriat eivät ole koko aikana muuttuneet, eikä tietoja ole tieteellisesti todistettu vääriksi.


Suomessa MM on vielä aika tuntematon, mutta maailmalla kirjoja on myyty miljoonia. Suosittelijoina protokollalla on maailmankuuluja henkilöitä, ja sitä käyttävät myös monet lääkärit. Sosiaalisessa mediassa on todisteena lukemattomia paranemistarinoita, joita ihmiset itse kertovat. Siksi lopulta ajattelin, että vaikka MM-tieto ei ole konservatiivista tiedepohjaista tietoa (paljon on hei tutkimatta), ei kyse ole mistään hokkuspokkus-hoidosta tai -paranemisesta, vaan elimistön konkreettisesta tukemisesta ja puhdistamisesta. Ja se on kovaa hommaa. Ehkä palkitsevaa, mutta kovaa.

Holistisesti itsensä hoitaminen tarkoittaa mulle kaikkea liikunnasta ja ruokavaliosta lähtien, myös tarvittaessa lääketieteellistä apua.

PUHUN VAIN OMASTA KOKEMUKSESTANI

Varalta tiedoksi, mulla ei ole aikomusta alkaa todistelemaan tai perustelemaan kenellekään Medical Mediumin näkemyksiä. Kukin hoitakoon itseään parhaaksi katsomallaan tavalla. En myöskään ole lääkäri tai ravitsemusasiantuntija. Ja mulla ei ole mitään lääketiedettä vastaan, monissa asioissa siitä todellakin on apua. Noudatan nyt MM:ia, koska voin sen ansioista paremmin. Loistavan, ME:n erittäin hyvin tuntevan lääkärini kanssa sovimme, että seuraamme rauhassa mun tilannetta. Lopetan protokollan, jos tuntuu, ettei se enää hyödytä. Ja jos niin käy, kerron siitäkin rehellisesti. Mutta so far so good.


Kiitos, että jaksoit lukea koko pitkän tekstin. Tämä on kuitenkin erittäin, siis erittäin pintapuolinen raapaisu Medical Mediumiin. Jos sua kiinnostaa tietää asiasta enemmän, suosittelen ensimmäiseksi kirjaksi ”Secrets behind chronical and mystery illnesses and how to finally heal”. Sen jälkeen ”Cleanse to heal”.


Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta. Rakkaudella Leena


P.S. Suomessa tiedän nykyään kolme muuta ME-sairasta, jotka noudattavat MM:ia ja ovat saaneet siitä apua.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page