top of page
Search

PIKAVINKIT MEDICAL MEDIUMIN ALOITTAMISEEN


celery juice, medical medium suomi, medical medium, sellerimehu, brunette, krooninen sairaus
Sellerimehu on mielestäni paljon parempaa kuin selleri sellaisenaan. Onneksi!

Medical Medium on kokonaisvaltainen ruokavalio, tai ennemminkin puhdas elämäntapa, kroonisten sairauksien hoitamiseen ja niiden parantamiseen. Kyllä, uskallan sanoa jopa parantamiseen, koska tiedän monia, jotka ovat sen avulla parantuneet. Medical Mediumin näkemykset ja protokollat ovat kuitenkin niin iso kokonaisuus, että niiden hahmottaminen ei käy ihan hetkessä. Siksi päätin koittaa tiivistää, miten sen kanssa on hyvä lähteä liikkeelle.Erittäin(!) yksinkertaistetusti: Medical Mediumin mukaan suurin syy kroonisiin sairauksiin ovat patogeenit, etenkin tietyt virukset, ja erilaiset raskasmetallit kehossa. Jos patogeenejä ei ruoki, niitä häätää ja elimistöä puhdistaa, alkaa toipua. Eli siinä on kyse ruokavaliosta, yrteistä ja ravintolisistä. Näiden lisäksi MM käsittää elinympäristön puhdistamisista turhista toksiineista jne.


JOKAINEN ETENEE ITSELLEEN SOPIVIMMALLA TAVALLA


Medical Mediumin ruokavalio perustuu lähinnä puhtaaseen, kasvispainotteiseen (paljon hedelmiä) ja hyvin vähärasvaiseen ruokavalioon. On olemassa tietyt periaatteet, minkä mukaan se toimii. Kuitenkin kokonaisuus on niin laaja, että MM:llä ei ole yhtä sopivaa protokollaa kaikille. Sen sijaan jokainen etenee protokollien kanssa itselleen parhaiten sopimalla tavalla.


Toiset ovat niin sanottuja herkkiä detoksaajia, jotka etenevät rauhallisemmin. Periaatteessa mitä tarkemmin ohjeita seuraat, mitä rasvattomammin ja mitä enemmän raakaa syöt, sitä nopeammin elimistö puhdistuu. Ei kuitenkaan ole ollenkaan mikään pakko olla raakaruualla. Lisäksi on tietenkin MM:n erilaiset puhdistuskuurit (huom. eivät ole paastoja), jotka buustaavat elimistön detoksausta ja paranemista.


Jos sinulla on ruokayliherkkyyksiä, kannattaa aloittaa niiden ruokien kanssa, jotka itselle sopivat. Esimerkkinä vain: Mulla on aina ollut, kaikkien testienkin mukaan, paha selleriallergia. Siksi aloitin sellerimehun parilla ruokalusikallisella päivässä. Nykyään voin juoda sitä 0,5 litraa joka aamu ilman ongelmia. Myös muut hedelmiin ja kasviksiin liittyvät ruokayliherkkyyteni ovat poistuneet. Lue lisää MM:n näkemystä ruoka-aineallergioista.MITEN LÄHTEÄ LIIKKEELLE1. JÄTÄ KIELLETYT RUOKA-AINEET, ”NO FOODS”, pois


Jätä yksitellen, ajan kanssa, kielletyt, patogeenejä ruokkivat ja toksiineja elimistössä lisäävät ruoka-aineet pois:

Kolme ensimmäistä, joista tärkeintä aloittaa:

- kananmuna

- gluteiini

- maitotuotteet

2. JUO AAMULLA ENSIMMÄISEKSI SITRUUNAVETTÄ


Aloita joka aamu juomalla 0,5 litraa sitruuna- tai limettä. (1 lime, tai 0,5 sitruuna) Maksa on tehnyt puhdistustyötä yön aikana, ja tämä auttaa huuhtomaan ja puhdistamaan sitä sekä nesteyttämään elimistöä.

Huoneenlämpöiseen veteen voit halutessasi listätä hunajaa.
3. SELLERIMEHU TO THE RESCUE

Vähän myöhemmin (tai heti) aloita sellerimehu. Mehusta itse ja juo 0,5 litraa sellerimehua (aloita vähemmällä, varovasti) 15-30 minuuttia sitruunaveden jälkeen.

Älä lisää mehuun mitään muuta.

Sellerimehusta ja sen lukemattomista hyödyistä on olemassa paljon Medical Medium -infoa, jopa ihan oma kirjansa.4. VÄHENNÄ RASVAN KÄYTTÖÄ (Radical fats)


Vähennä rasvan käyttöä reippaasti. Tärkeintä on, ettei aamulla nauti mitään, missä on rasvaa. Hedelmät, vihannekset ja marjat ovat hyviä, gluteiiniton kaura, smoothiet... Ja syö isoja määriä, nälkä ei saa olla eikä koskaan tulla. Kun ei saa rasvasta energiaa, pitää muuten syödä enemmän. Syö tarvittaessa esim. lisää hedelmiä ennen lounasta.Ole ensin ilman rasvaa lounaaseen. Myöhemmin voit kokeilla olla päivälliseen asti. Vielä myöhemmin vaikka kokonaan ilman. Monet kroonisesti sairaat ovat pitkän aikaa lähes kokonaan ilman rasvaa, koska se edistää puhdistumista ja sitä kautta paranemista. Jos rasvaa haluaa vähän, niin vain hyviä rasvoja (esim. oliiviöljy, avokadoöljy, auringonkukkaöljy ovat sallittuja). Ja rasvaahan on myös kasviksissa ja hedelmissä. Lisäksi MM:n mukaan aivot tarvitsevat ennen kaikkea glukoosia, ei rasvaa.


Myös suola on hyvä jättää minimiin, koska se kuivattaa ja sitoo toksiineja. Merisuoja ja Himalajan suola ovat hyviä vaihtoehtoja, jos suolaa haluaa vähän käyttää. Kaikilla on vähän "fatty liver"5. NESTEYTÄ, NESTEYTÄ, NESTEYTÄ


Iso osa ihmisitä on kroonisesti kuivia tänä päivänä, vaikka eivät sitä tiedostaisikaan. Kahvi, stressi, rasvoittunut maksa, suola, alkoholi, teollinen ruoka, toksiinit, virukset, jne… Kaikki kuivattavat elimistöä. Nesteytys on todella tärkeää, etenkin kun elimistö alkaa puhdistumaan. Juo “elävää vettä”, eli vettä, johon on lisätty sitruunaa, kurkkua, inkivääriä, mitä vaan yrttejä tai itse puristettuja mehuja, kookosvettä… Juo jopa 4-5 litraa päivässä.
6. AAMUPUHDISTUS KOKONAISUUDESSAAN


Myöhemmin aamuun voi lisätä Heavy Metal Detox Smoothien.

Smoothie poistaa raskasmetalleja kehosta ja auttaa sitä kautta moneen asiaan.

Sitä paitsi se on hyvää!7. DETOXAA YMPÄRISTÖÄSI

Vaihda käyttämäsi kosmetiikka ja siivous- ja puhdistusaineet mahdollisimman luonnonmukaisiin vaihtoehtoihin. Jätä esim. hajuveden ja tuoksukynttilöiden käyttö pois.8. KÄYTÄ PUHTAITA RAVINTOLISIÄ

MM suosittelee tiettyjä ravintolisiä, vain mahdollisimman puhtaita sellaisia, jotka ovat myös oikeassa, tehokkaassa muodossa. Itse käytän Vimergyn tuotteita, joka on tällä hetkellä MM:n suosittelema (ei sponsoroima!) tuotesarja. Tärkeimmät ravintolisät alkuun ovat B12 ja sinkki. Sen jälkeen Micro-C-vitamiini ja Lemon Balm (sitruunamelissa). Tietyn sairauden hoitoprotokollaan toki kannattaa sitten jatkossa lisätä muitakin ravintolisiä, kirjoissa on tarkat tiedot näistä.


MEDICAL MEDIUM VAATII ITSEOPISKELUA


Yllä olevat vinkit auttavat alkuun. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti myös lukea Medical Mediumin kirjoja, sillä niissä on syvällisesti selitetty ruokien parantavista vaikutuksista, eri sairauksien juurisyistä ja sairauksien hoitoon tarkoitetuista protokollista. Lisäksi niissä on herkullisia reseptejä. Suosittelen ensimmäiseksi kirjaksi ”Secrets behind chronical and mystery illnesses and how to finally heal”. Sen jälkeen ”Cleanse to heal”. Tai jos sinulla on neurologisia oireita, niin ”Brain Saver” -kirjat kannattaa ehdottomasti lukea. Kirjastosta voit lainata kirjoja ilmaiseksi. (MM myös lahjoittaa kirjoja ilmaiseksi kirjastoihin).


Jos päätät lähteä hoitamaan itseäsi MM:n avulla, muista: Ole kiltti itsellesi. Tee se, minkä jaksat ja voit, voimiesi mukaan. Etene askel askeleelta, kehoasi kuunnelleen. Pyydä tarvittaessa apua. Väkisinkin sitä joutuu välillä oppimaan erehdyksen kautta, mutta se on sen arvoista. Ole myös varautunut siihen, että ihan paraneminen ottaa aikaa, jopa vuosia, vaikka monet oireet helpottaisivatkin jo paljon nopeammin.


Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.


Rakkaudella

Leena


P.S. En ole ravintoasioiden asiantuntija. Kerron vain Medical Mediumin tietoja.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page