top of page
Search

KOKEMUKSENI ATLAS PROFILAX -HOIDOSTA

Voiko moni oire elimistössä olla yhden nikaman asennosta kiinni? Ehkä ainakin joillakin voi. Törmäsin Atlas profilax -hoitoon sosiaalisessa mediassa. Kiinnostuin asiasta, koska jotkut ME-sairaat olivat saaneet siitä usean kuukauden, jotkut jopa vielä pidempiaikaisen avun, erilaisten särkyjen tai jopa paremman staminan suhteen. Ajattelin, että kyseistä menetelmää olisi hyvä kokeilla mahdollisena tukihoitona muulle itsehoidolleni, eli Medical Mediumin protokollille.


atlas profilax -hoito, atlas-nikama, hyvinvointi
Atlas-nikama on ylin selkärangan nikama. (kuva: Wikipedia)

YLIN NIKAMA VOI VAIKUTTAA MONEEN ASIAAN

Atlas Profilax -hoito tarkoittaa selkärangan ylimmän nikaman eli atlas-nikaman oikaisemista. Useimmilla ihmisillä tämä nikama on syystä tai toisesta vinossa. Vino nikama voi painaa hermoja, verisuonia ja selkäydintä niin, että ne aiheuttavat erilaisia oireita sekä muutoksia kehon asennossa. Oireita voivat olla esimerkiksi niskakipu ja niskan jäykkyys, selkäkipu, välilevyn pullistuma, lantion virheasennot, lonkka- ja polvikivut jne. Jos taas atlas on oikeassa asennossa, pystyvät myös aivot toimimaan kunnolla. Tämä puolestaan vaikuttaa parantavasti koko kehoon.


Mulla on ollut erilaisia särkyjä, etenkin lonkissa ja selässä. ”Pään tyvessä”, niskan ja kallon ”liittymäkohdassa”, on myös usein tuntunut siltä, että siellä on painetta ja särkyä. Kuin pääni olisi jotenkin hankalassa asennossa. Alueen hieronta on aina tehnyt hyvää. Päässäni on tietenkin ollut, ja on edelleen, vaikka mitä muitakin tuntemuksia (painetta, aivosumua, särkyä, näköhäiriöitä, tunnottomuutta vasemmalla puolella, jne.), kuten ME-sairailla usein on. Mutta lähinnä niskan tuntemusten vuoksi hoito kiinnosti mua, se tuntui niin konkreettiselta yhteydeltä.


atlas profilax -hoito, atlasnikama, manipulaatio, luontaisoito
Laite, jolla nikamaa manipuloitiin. (kuva: Marieatlas.co.uk)

TOIMENPITEESTÄ YÖKÖTYSTÄ JA HELPOTUSTA

Itse vastaanotto kesti noin tunnin. Alkuun sain hyvää informaatiota Atlas proflax -hoidosta. Sen jälkeen multa kyseltiin tiettyjä terveyteeni liittyviä asioita. Myös liikeratani tarkastettiin ja raajani mitattiin. Varsinainen toimenpide, manipulaatio, vai miksi sitä nyt kutsuisi, kesti kymmenisen minuuttia. Se tapahtui niin, että istuin hoitopöydällä. Hoitajalla oli porannäköinen laite, jossa oli ”kumitulppa”. Sillä ”poralla” hoitaja sitten nakutteli ylintä nikamaani ensin vasemmalta ja sitten oikealta puolelta. Tämä kieltämättä sattui vähän, ei kuitenkaan kestämättömästi. Pari kertaa toimenpide piti keskeyttää hetkeksi, koska mulle tuli yököttävä olo. Tämä ei ollut mitenkään vaarallista ja meni todella nopeasti ohi.


Heti toimenpiteen jälkeen olin kylmissäni, ihan luita ja ytimiä myöten. Tämä oli erikoinen tunne. Pääni tuntui selkeämmältä ja epämääräinen pää- ja niskasärky oli poissa. Myös pään liikkuvuus oli parempi. Kaiken kaikkiaan oloni oli parempi kuin ennen hoitoa. Tämä oli positiivinen yllätys, sillä olin ajatellut, että ensin voi tulla jotain hoitoon liittyvää oireilua. Tai että ainakin väsähtäisin. Mutta ei, lähdin kotimatkalle, puolentoista tunnin automatkalle, ihan ok olossa.TUNTEMUKSET PARI VIIKKOA HOIDON JÄLKEEN

Kaikki Atlas profilax -hoidon tulokset eivät kuulemma näy heti. Kun nikaman vinouma on korjattu, alkaa keho itse parantamaan itseään. Siksi erilaisia vaikutuksia voi tulla pikkuhiljaa viikkojen, jopa kuukausien aikana. Jotkut vanhat oireet voivat myös tulla nousta esiin ja sen jälkeen kadota. Keho siis ikään kuin hakee tasapainoa, parantavaa sellaista. Toivon, että näin kävisi pidemmässä juoksussa myös itselleni.


Pari päivää hoidon jälkeen tunsin, että kävelen enemmän pystyssä: Kuin lantioni olisi kävellessä työntynyt vähän eteen ja pääni olisi jotenkin korkeammalla. Samoin edelleen päässä oli kirkkaampi olotila ja hermosto tuntui jotenkin rauhallisemmalta. Sitten rakas kissani kuoli ja siihen liittyvä stressi ja suru rasittivat ja uuvuttivat mut muutamaksi päiväksi, joten muut tuntemukset jäivät taka-alalle.


Nyt kun hoidosta on kulunut kaksi ja puoli viikkoa, koen edelleen, että niskani on oireettomampi ja hermostoni rauhallisempi. Tämän vuoksi myös olo tuntuu vahvemmalta. Olen mielestäni myös nukkunut paremmin. Eli on ollut useita öitä, että en ole keskellä yötä valvonut ollenkaan. Se on aika hyvin ME-sairauden kanssa, unihäiriöt kun liittyvät siihen. Miten paljon uneeni sitten vaikuttavat muutkin asiat, on tietenkin epäselvää. Onhan vointini ollut Medical Mediumin ansiosta muutenkin parempaan jo pidemmän aikaa.


brunette, kesä, summer, koira, chihuahua, puistonpenkki
On ollut parempi fiilis myös siksi, että on vihdoin kesä.

SUOSITTELEN JA EN SUOSITTELE HOITOA

Luonnollisesti Atlas profilax -hoidosta hyötyvät eniten ne, joilla atlasnikama on sillä tavalla vinossa, että se aiheuttaa oireita. Voiko tätä tietää mitenkään etukäteen? Ilmeisesti ei. Vaikka nikama olisikin vinossa, ja sen voi ihan tunnustelemalla selvittää, on mahdotonta etukäteen sanoa, miten paljon se on erilaisten oireiden juurisyy. Itselläni uskon vahvasti erilaisten patogeenien ja muiden epäpuhtauksien olevan pääosassa sairastamiseni takana. Niitä hoidan Medical Mediumin protokollilla. Mutta ehkä vino nikama voi rasittaa kehoa muuten ja siten heikentää sen puolustusta myös patogeenien suhteen.


En siis voi suositella tai olla suosittelematta hoitoa kenellekään. Vielä en edes tiedä sen kaikkia vaikutuksia itsessäni. Tähän mennessä hoito on ollut ihan positiivinen, ei kuitenkaan mikään maata mullistava kokemus. En myöskään ole alan asiantuntija, joten jos hoito sua kiinnostaa, kehotan etsimään asiasta lisää tietoa ja miettimään hoitoon menoa omalta kannaltasi.


Tiedoksi vielä, että Atlas profilax -hoito tehdään yleensä vain kerran. Vain poikkeustapauksissa hoito uusitaan, esimerkiksi jos nikaman asento muuttuu jonkun onnettomuuden seurauksena. Hoitoon kuuluu kuitenkin aina seurantakäynti, jolloin katsotaan nikaman tila ja tarvittaessa annetaan lisähoitoa. Olen itse menossa seurantakäyntiin noin kuukauden päästä.

Onko sulla ehkä kokemusta kyseisestä hoidosta? Olisi mielenkiintoista kuulla, miten se vaikutti.


Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta. Rakkaudella Leena


p.s. Hoito maksoi 250 euroa, sisältäen seurantakäynnin. Tässä hoitopaikan kotisivut.

0 comments

Comments


bottom of page