top of page
Search

MEDICAL MEDIUM JA DETOX-REAKTIOT


detox-oire, päänsärky, medical medium, itsehoito,
Päänsärky on tyypillisimpiä detox-reaktioita. (Kuva:AI)

Elimistön itsehoito Medical Mediumin protokollien avulla voi olla rankkaa ja todella hidasta. Jopa niin hidasta, että merkittäviä paranemistuloksia voi näkyä vasta useiden vuosien päästä. Jos ei ole perehtynyt syvällisesti puhdistumisprosessiin ja sen mahdollisesti aiheuttamiin reaktioihin, voi motivaatio MM-ruokavalion noudattamiseen helposti horjua.


Olen ihaillen, jopa vähän kadehtien, seurannut niitä, jotka eivät koe mitään puhdistumisesta johtuvia detox-reaktioita (healing reactions) Medical Medium -protokollien aloitettuaan, vaan alkavat saman tien toipua ja voida paremmin. Toisaalta ymmärsin jo heti Medical Medium -matkani alussa, että oma toipumiseni ei tilanteeni ja taustani vuoksi tulisi olemaan ruusuilla tanssimista.


Joku saattaa ihmetellä, miksi jatkan protokollan noudattamista, vaikka kahden ja puolen vuoden jälkeen oireilen edelleen. Vastaus on yksinkertainen: Voin nykyään selvästi paremmin kuin ennen Medical Mediumia. Olen myös auttavaisten MM-vertaisten avulla oppinut, että kaksi ja puoli vuotta kehoni puhdistumisprosessissa on lyhyt aika verrattuna lähes kolmekymmenvuotiseen oireiluhistoriaani. Niin kauan kuin elimistössäni on vähänkin enemmän toksiineja ja patogeenejä, en voi parantua. Kuitenkin samanaikaisesti kehossani on meneillään jatkuva puhdistus- ja paranemisprosessi.DETOX-REAKTIOT VOIVAT OLLA HYVIN ERILAISIA

Paranemisreaktiot, joita myös detox-oireiksi sanotaan, kestävät yleensä muutamasta tunnista muutamaan päivään. Ne voivat olla melkein mitä vaan, mutta tässä yleisimpiä:

  • Väliaikainen väsymyksen tai uupumuksen tunne, kun keho tottuu uuteen tai muokattuun ruokavalioon ja alkaa poistaa toksiineja.

  • Pää- ja nivelsäryt. Tai oikestaan mitkä säryt vaan.

  • Muutokset ruoansulatuksessa, kuten ilmavaivat, turvotus tai lisääntynyt vessassa käynti.

  • Ihon epäpuhtaudet tai ihottumat. (Nämä ovat yllättävän yleisiä, vaikka ei aikaisemmin olisi iho-oireita ollutkaan.)

  • Flunssan kaltaiset oireet, kuten nuha tai kurkkukipu.

  • Psyykkiset tuntemukset, kuten kiukku, suru tai ahdistus.

  • Unihäiriöt, eli nukkuu enemmän tai heräilee ja valvoo keskellä yötä.


Kaikki edellä mainitut oireet ovat mullekin tulleet tutuiksi. Erityisesti ensimmäisen vuoden aikana kehoni kävi läpi monenlaisia oireita. Jos olisin malttanut aloittaa protokollat varovaisemmin, olisin välttynyt joiltakin reaktioilta tai ne olisivat olleet lievempiä. Edelleenkin koen ajoittain selvästi puhdistumiseen liittyviä reaktioita, kuten iho-oireita tai lievää päänsärkyä. On ollut myös erikoisempia, muutaman päivän oireita, joita mulla ei muuten ikinä ole, kuten palaneen oloinen, punoittava peukalo tai paksulta tuntuva ja särkyisä vasen jalka. Joskus vanha, vuosia sitten jo kadonnut oire tekee paluun ja häviää sitten huomaamatta. Yksi tällainen tapaus on kipeä vasen käsivarsi.


detox, illustration, vegetables, cooking, itsehoito, kuvitus, hedelmät, vihannekset
(kuva: AI)

MUOKKAA MEDICAL MEDIUM -PROTOKOLLIASI TARPEEN MUKAAN

Aina ei voi tietenkään olla varma, onko kyseessä puhdistumisreaktio vai jokin muu oire. Pääsääntöisesti paranemisreaktiot ovat lyhytaikaisia, kestäen muutamasta tunnista muutamaan päivään. Iho-oireet voivat toki kestää pidempään, nekin voivat tulla ja mennä sekä muuttaa muotoaan. Jos sairauden pahenemisvaihe kestää pidempään kuin viikon, kyseessä on todennäköisesti itse sairaus eikä paranemisreaktio.


On tärkeää säätää protokollaa kehon tarpeiden mukaan. Jos tuntuu, että paranemisreaktiot haittaavat elämää sairauden ohella, on syytä hidastaa detox-prosessia. Voit esimerkiksi syödä enemmän kypsiä ruokia, vähentää niitä kasviksia tai hedelmiä, jotka koet itsellesi liian puhdistaviksi (usein esim. sipuli, omena tai meloni), pienentää sellerimehun määrää tai lisätä loppupäivän aterioille hieman hyvää rasvaa.puhdistuminen, detox, toipuminen, vesiputous
Elimistön puhdistuminen ja toipuminen ottaa aikansa. (kuva: AI)

RAUHASSA KOHTI PAREMPAA VOINTIA

Toipuminen Medical Medium -metodien avulla ei siis välttämättä ole helppoa. Se vaatii oppimista, aikaa ja vaivannäköä ja ennen kaikkea: kärsivällisyyttä ja ymmärrystä siitä, mitä kehossa tapahtuu. On uskottava, että vaikka keho oireilee, se haluaa parantua ja tekee koko ajan töitä sen eteen. Oireista stressaaminen, kuten stressi muutenkin, vain pahentaa tilannetta ja ehkäisee toipumista. Joten rauhassa ja maltilla vain päivä kerrallaan eteenpäin.
Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.Rakkaudella

Leena

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page