top of page
Search

BIODYNAAMINEN OSTEOPATIA OLI MIELENKIINTOINEN KOKEMUS
Olen vuosien saatossa kokeillut monenlaisia lääketieteellisiä ja vaihtoehtoisia hoitoja. Osteopatia oli kuitenkin vielä kokematta. Ystäväni opiskelee osteopaatiksi ja kertoi, että siitä saattaisi olla apua ME/CFS:n oireisiin. Kun myös lääkärini mainitsi asiasta, päätin kokeilla hoitoa. Tutkittuani asiaa biodynaaminen osteopatian muoto resonoi mulle eniten, joten halusin kokeilla juuri sitä. On kuitenkin mainittava, että kävin kyseisessä hoidossa vain kaksi kertaa, kahden viikon välein. Kokemus oli siitä huolimatta niin kokonaisvaltainen ja mielenkiintoinen, että päätin siitä kertoa.


MITÄ ON BIODYNAAMINEN OSTEOPATIA


Biodynaaminen osteopatia on tietynlainen lähestymistapa osteopatiseen hoitoon, joka perustuu ajatukseen kehon omasta parantumis- ja tasapainottumisvoimasta. Hoidon keskeinen ajatus on, että keho pyrkii aina kohti terveyttä ja tasapainoa, ja osteopaatti toimii avustajana tässä paranemisprosessissa. Biodynaamisessa osteopatiassa painotetaan kehon "hengityksen" tai elämänvoiman merkitystä.


Hoidon aikana biodynaaminen osteopaatti havainnoi kehon sisäistä rytmiä ja kuuntelee sen ilmaisemia viestejä. Osteopaatti käyttää lempeitä manuaalisia tekniikoita, kuten kevyttä kosketusta ja liikettä, mikä auttaa kehoa löytämään tasapainon ja vapauttamaan mahdollisia jännityksiä tai rajoituksia. Tämä edistää hermovirtausta, verenkiertoa ja hapen kuljetusta kudoksiin ja elimiin, mikä auttaa kehoa aktivoimaan omat parantumis- ja tasapainottumisprosessinsa.


ENIMMÄINEN HOITOKERTA YLLÄTTI POSITIIVISESTI


Menin hoitoon avoimin mielin. Ajattelin, että tuskin tunnen mitään erityistä, etenkään ensimmäisellä kerralla. Hoitopäivänä minulla oli pitkittynyt flunssa päällä, todennäköisesti koronan jälkimaininkeja, mikä oli myös yksi syy hoitoon hakeutumiseen. Olin tavallista uupuneempi, pahimmillaan välillä tuntui, että en jaksaisi sohvalta nousta. Olo oli heikko kaiken kaikkiaan. Minulla oli myös jatkuvia särkyjä etenkin niskassa, sekä paineinen rintakehä ja päänsärkyä, mitkä eivät olleet minulle tyypillisiä oireita (muita "pääoireita" kyllä välillä on).


Osteopaatti piti hoidon aikana käsiään kevyesti vartalollani, jaloista aloittaen. Tunsin heti, miten jaloissani alkoi "virrata", en osaa sitä muuten selittää. Osteopaatti jatkoi hoitamistani, käsien vaihtaessa välillä paikkaa. Välillä hän kommentoi jotain kroppaani liittyvää ja osui aina ihan oikeaan, mikä hämmästytti. Vähän ajan päästä tunsin, kuinka niska- ja rintakehällä olevat oireeni vahvistuivat, niihin tuli tavallaan enemmän painetta. Sen jälkeen oireet katosivat. Hoidon aikana keholleni tuli myös tietynlainen rentous ja rauha, mikä tuntui hyvältä. Ja mikä parasta, tämä jatkui vielä hoidon jälkeen. En voinut uskoa, että pitkittynyt flunssani oli poissa. Osteopaatti myös sanoi, että kroppani ottaa hoidon todella hyvin vastaan, niin ei aina ole.


Hoitoa seuraavana päivänä olin selkeästi väsynyt. Flunssa oli edelleen poissa, mutta muuten väsytti, oikeastaan ramaisi enemmän kuin uuvutti. Pari päivää hoidon jälkeen minulla alkoi hieman erikoiset kuukautiset, monta päivää ennen kuin olisi pitänyt. Tätä minulle ei tapahdu koskaan. Myöhemmin hoitajan kanssa jutellessa selvisi, että se on selkeä ns. paranemisreaktio. Eli jotain elimistö halusi puhdistaa.TOINEN HOITOKERTA YLLÄTTI VOIMAKKUDELLAAN


Toinen hoitokerta oli parin viikon päästä ensimmäisestä. Siinä välissä olin onnistunut saamaan uuden flunssan, tai vanha oli palannut viikko ensimmäisen hoidon jälkeen. Olo hoitoon mennessä oli siis aika sama kuin ensimmäisellä kerralla, tosin tavallista huonommin nukuttujen öiden vuoksi vielä väsyneempi. Hoidossa tunsin rentouttavan vaikutuksen aivan kuten ensimmäisellä kerralla, ja samat flunssaiset särkyoireet katosivat osteopatian aikana. Jälleen kerran hoitaja ihmeellisellä tavalla osasi kertoa oireeni vain käsiä kevyesti kropallani pitelemällä.

Hoitoa seuraavana päivänä ns. healing reaction nosti päätään: Olin todella, todella uupunut. En jaksanut edes koiraa käyttää, miesystäväni teki sen puolestani. Ja tätä ei ole muutoin tapahtunut 1,5 vuoteen. Parin päivän päästä hoidosta sain lisäksi voimakkaan allergiatyyppisen reaktion: Kasvoni vähän turposivat, iho meni punaiseksi ja kuivui, päässä tuntui ikävää painetta, aivosumu oli todella vahva. Mulla on vastaavaa oiretta ollut joskus, mutta noin pahana ei vähään aikaan. En tuolloin vielä ymmärtänyt, että kropassani oli samaan aikaan menossa vähän turhan voimakas puhdistusreaktio Medical Mediumin protokollien myötä. Kun vähän myöhemmin vähensin antiviraaleja lisäravinteita (yrttejä) sekä mukautin ruokavaliota (vähemmän sellerimehua päivässä jne. Edelleen MM-protokollilla kuitenkin), en ole enää ollut niin ”herkillä”. Eli uskon, että biodynaamisen osteopatian vaikutus olisi ollut maltillisempi, jos siihen ei olisi yhdistynyt MM:n aiheuttama detoxaus. Joka tapauksessa, oloni oikeni muutamassa päivässä, joten mitään katastrofia ei tapahtunut. Ja hei, koronan jälkimainingit jäivät lopullisesti hoitopöydälle!TILANNE 1,5 KUUKAUTTA HOIDON JÄLKEEN

Kävelin yksi ilta 3,4 kilometriä reippaasti putkeen, eikä mun tarvinnut edes miettiä pysähtymistä välillä. Pari vuotta sitten se ei olisi onnistunut, ei ainakaan tuskattomasti.

Kaiken kaikkiaan biodynaaminen osteopatia oli positiivinen kokemus. Kaksi hoitokertaa ei tietenkään ole mikään ratkaiseva määrä ME/CFS:n hoitoa ajatellen. Toki jos on särkyjä ja muuta oireilua, voi se helpottaa sen hetkistä oloa, miksi ei myös antaisi elimistölle vähän lisäpotkua parantaa itseään. Se, että mun pitkittynyt, useamman viikon koronaflunssa katkesi hoidoissa, on musta paljon. Vointini on ollut kyllä parempaan, mutta uskon, että siihen vaikuttavat monet asiat (etenkin MM). Aion kuitenkin kokeilla biodynaamista osteopatiaa myöhemmin uudelleen. Tosin juttelen ensin osteopaatin kanssa, voidaanko hoito alkuun tehdä kevyemmin, koska elimistöni on sille niin vastaanottavainen ja olen muutenkin herkkä.
Tällaisiin kuviin ja tunnelmiin päätän tällä kertaa. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.


Rakkaudella

Leena


p.s. En ole terveydenhuollon ammattilainen. Kerron vain omia kokemuksiani.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page