top of page
Search

TYYPILLINEN PÄIVÄNI MEDICAL MEDIUM -RUOKAVALIOLLA


Pointti Medical Mediumin ruokavaliossa tiivistettynä on, että syö niin, että ei ruoki patogeenejä, puhdistuu toksiineista ja antaa elimistölle ne ravintoaineet, joita se tarvitsee toipuakseen. Mutta mitä tarkoittaa käytännössä, että syö Medical Mediumin protokollalla? Kerron, mitä mun tyypillinen päivä pitää sisällään ruokien suhteen.


Medical Medium -ruokavaliolla voi myös herkutella.

Hoidan Medical Mediumin opeilla lähinnä kroonista sairauttani, ME/CFS:ää. Oppien noudattaminen kieltämättä vaatii vaivannäköä ja tiettyä päivärytmiä. Aluksi se olikin haastavaa, ennen kuin vointi alkoi parantua, ja uusista ruokatavoista tuli luonnollinen osa arkea. Ja ne tapahtuivat mulla asteittain.


Tämänhetkinen ruokaprotokollani kuuluu paranemisvaiheeseen. Eli kun joku päivä olen terveempi, lisään joitakin ruoka-aineita, kuten vähän hyvää rasvaa, (rasvaa sisältäviä) pähkinöitä, papuja, gluteiinittomia viljoja…, ruokavaliooni. Monet kyllä käyttävät koko ajan edellä mainittuja asioita (huom. rasvaa hyvin vähän) ja silti huomaavat oireidensa helpottuvan tai poistuvan. Toiset taas syövät pitkään pelkkää raakaruokaa, toiset sietävät lähinnä vain kypsää. Jokainen siis räätälöi syömisensä MM:n raamien sisällä itselleen sopivaksi. Niin tai näin, nälkä ei saa ikinä olla!


Klo 8:00 Juon 1 litran sitruuna-/limevettä

Suositus on vähintään puoli litraa. Puristan kaksi limeä tai yhden sitruunan litraan vettä.

Limevesi huuhtelee elimistöä ja maksaa sen yöllä alkaneen puhdistuksen jälkeen.


sellermehu, bambupilli, medical medium ruokavalio
Sellerimehusta oppii tykkäämään. Usko tai älä.

Klo 8:20 Juon 0,5 litraa sellerimehua

Mehustan sellerimehua valmiiksi litran, juon iltapäivällä toisen satsin. Yleinen suositus sellerimehun määrälle on 0,5 litraa päivässä. ME/CFS-sairaille suositus on kuitenkin litra, jos vain elimistö on siihen valmis. Itse entisenä selleriallergikkona aloitin kurkkumehulla ja sen jälkeen ruokalusikallisella sellerimehua.

Muuta tässä välissä:

vihermehu, medical medium, itsehoito
Vihermehua tulee aina 0,5-1 litraa päiväksi.

Teen vihermehun

Teen aamulla aina valmiiksi päivän vihermehun. Paranemisvaiheessa olisi tärkeää syödä jopa 400 g lehtivihreää päivässä. Lue lisää, miksi. Mehuun laitan aina 300-400 g salaattia (mitä tummempaa, sitä parempi). Lisäksi yleensä lisään omenaa, päärynää, inkivääriä, kurkumaa, valkosipulia… Plus vaihdellen muita juttuja.


Muut mehut:

Jos samana päivänä juon muita mehuja tai brain shotteja, teen ne myös tässä välissä.


Perunoiden höyrystys:

Laitan usein kilon perunoita höyrystymään päivää varten.Klo 8:50 AAMUAPALA

Syön Heavy Metal Detox Smoothien. (Vaihtoehtona hedelmät, vihannekset, peruna, gluteiiniton kaura.)

Teen joka aamu itselleni elimistöstä raskasmetalleja poistavan Heavy metal detox smoothien. Tärkeintä aamussa on, että ei syö mitään, missä on rasvaa, jotta maksan yöllä alkanut puhdistus jatkuu. Hedelmät ja gluteiiniton kaura ovat myös hyviä vaihtoehtoja, jos edellä mainittu smoothie on liikaa. Jos tarvitsee enemmän energiaa, voi syödä perunaa tai bataattia, tehdä vaikka helppoja perunavohveleita.


Hedelmiä ja vihermehua välipalaksi

Huolehdin, että mun verensokeri ei pääse laskemaan, ja ettei mulle tule nälkä. Syön jotain 1,5-2 tunnin välein, yleensä hedelmiä välipalaksi, esim. banaanin tai/ja taateleita. Hörppään päälle tekemääni vihermehua, jotta saan hyvän kombon ravinteita tukemaan lisämunuaisia ja adrenaliinituotantoa. Ks. MM adrenal snacks


n. Klo 10:00 Juon 0,5 litraa nestettä

Juon kookosvettä, limevettä tai vettä, jossa inkivääriä tai jotain yrttiä.

Tämä nesteyttää ja huuhtelee elimistöä vielä yön ja aamupuhdistuksen jälkeen.
Klo 11:30-12:00 LOUNAS

Mun lounas on aina rasvaton ja suolaton (tietty myös lisäaineeton), jotta elimistö jatkaisi vielä puhdistumistaan. Helppoja esimerkkejä:

Höyrystetyt perunat ja kasvikset

Usein syön lounaaksi höyrystettyjä perunoita tai bataattia ja kasviksia. Melkein aina höyrystän mukaan pilkottua sipulia ja valkosipulia. Sipulien sekaan saatan sekoittaa kastikkeen, jossa on vaahterasiirappia, limen mehua ja eri mausteita.


Kasvissosekeitot syntyvät myös näppärästi höyrystetyistä (tai paahdetuista) kasviksista.


Kasvispasta

Teen yleensä erilaisia tomaattipohjaisia kasvispastoja. Pastana käytän vihreähernepastaa, koska en (vielä) käytä mitään gluteiinittomia viljoja tai papuja (paitsi vihreitä papuja). Olen tarkkana, että tomaattisoseissa ja -pyreissä ei ole mitään lisäaineita.Salaatti

Kun ilmat eivät olen niin kylmiä, saatan lounaaksi syödä erilaisia raakasalaatteja. Jos haluan salaatista ruokaisampaa, laitan perunaa mukaan. Tai ilmakuivatan raakasalaatin rinnalle ranskalaisia perunoita (ilman rasvaa).


Tämä maistuu mulle etenkin kesäisin. Mutta lounaaksi tämä on sen verran kevyt, että syön silloin enemmän hedelmiä välipalaksi kuin muulloin.

Hedelmiä ja vihermehua välipalaksi

Ks. Yllä

hedelmiä, medical medium suomi, itsekoito,
Meidän keittön nurkka näyttää tyypillisesti tältä. Pesen kaikki hedelmät heti.

Klo 16:00-17:00 ILLALLINEN

Syön illallisen aikaisin. Saatan käyttää vähän meri- tai vuorisuolaa. Rasvaa käytän pari-kolme kertaa viikossa avokadon muodossa. Myöhemmin todennäköisesti tulen käyttämään myös jotain MM:n suosittelemaa hyvää rasvaa (rypsiöljyä ei suositella), hyvin vähäisessä määrin kuitenkin. Joskus syön illallisella samoja ruokia kuin lounaalla, ehkä vaan vähän tuunaan niitä. Joskus teen ruokia MM-resepteistä.


Helppoja esimerkkiruokiani:


Paahdetut kasvikset

Paahdan uunissa kasviksia (ehkä jo päivällä höyrystettyjä) ja maustan niitä eri tavoin. Rakastan bataattia.


Ilmakuivatut ranskalaiset ja kasvikset tai salaatti

Usein ilmakuivaan ranskalaisia perunoita (nam). Perunat olen höyrystänyt aikaisemmin, niistä tulee parempia niin. Teen perunoille itse ketsupin tomaattipyreestä. Joskus teen myös herne-avokadohummusta. Rinnalla syön kasviksia tai salaattia. Tai molempia.

Ranksiksia voi tehdä myös uunissa. Ks. ohje kuvasta.


Perunasalaatti

Pilkon höyrystettyä perunaa, avokadoa, tomaattia, kurkkua, sipulia ja basilikaa tms. ja sotken ne keskenään. Kastikkeeksi teen usein esim. sekoituksen kookosamino-umamikastiketta, vaahterasiirappia, sitruunamehua, valkosipulijauhetta ja muita mausteita.


Ideoita syömiseen ja reseptejä Medical Mediumilla kyllä löytyy. MM jakaa myös kaikki kirjoissa olevat reseptit ilmaiseksi kotisivuillaan. Reseptit eivät ole kovin vaativia, joten ei tarvitse olla mikään mestarikokki niitä toteuttaakseen.


Klo 18:00 Juon toiset 0,5 litraa sellerimehua

Klo 20:00-21:00 ILTAPALA

Iltapalaksi syön yleensä smoothie bowlin omalla ”unireseptillä”. Se sisältää unta parantavia ruokia. Vaihtoehtoisesti syön hedelmiä, esimerkiksi pari päärynää ja taatelia sekä banaanin.

Joskus teen hedelmäsalaatin. Jos siltä tuntuu, saatan myös joskus tehdä viher- tai perunasalaatin iltapalaksi.PÄIVÄN NESTEYTYS YHTEENSÄ 4-5 LITRAA

Aamun limeveden, sellerimehun ja kookosveden lisäksi juon päivän aikana aamulla tehdyn vihermehun. Sen päälle juon päivän aikana vielä lisää kookosvettä, limevettä ja usein yrttivettä. Yhteensä nautin nesteitä 4-5 litraa päivässä. Yön aikana saatan myös juoda 0,5-1 litraa nesteitä. Lähes päivittäin juon myös yrttiteetä hunajalla ja inkiväärillä. Mitään kofeiinipitoista en juo tai syö.Siinä on nyt listattu päivän ruokavaliotani. En tietenkään mainitse kaikkea, mitä syön, mutta tuon suuntaisesti kuitenkin. Tarkoitus olisi innostua kokeilemaan vielä enemmän erilaisia reseptejä ja oppia sitä kautta lisää MM-tyylisestä ruuanlaitosta. Ja kuten mainitsin, tämä on tämänhetkinen tapani syödä, kahden vuoden Medical Mediumin protokollien noudattamisen jälkeen. Jonkin ajan päästä päivän ruokavalinnat voivat näyttää jo vähän erilaiselta.


Jos sulla heräsi tähän liittyen jotain kysymyksiä tai kommentoitavaa, niin mielellään vastailen.


Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.


Rakkaudella

Leena

コメント


bottom of page